مانی مهرزاد گفت: آخرین چیدمانم بر اساس حوادث تروریستی و انفجارهایی بود که در پاکستان، بلژیک و ترکیه رخ داد که در فصل زمستان و بهار بودند و این چیدمان مردادماه امسال به پایان رسید و قبل از رایزنی با چند گالری تنها تصاویرش در فضای مجازی منتشر شد.
وی ادامه داد: این پنجمین چیدمان من از تابستان سال ۹۴ است و با توجه به این که رخدادهای از این دست در بهار و تابستان خیلی پشت سر هم و با فاصله کمی رخ دادند این چیدمانها نیز تعدادشان زیاد شده است.
این هنرمند ایرانی در مورد معنا و مفهوم چیدمانهایش گفت: با استفاده از نمادهایی که در هر رویداد اتفاق میافتد سعی میکنم چیدمانی داشته باشم در کار اخیرم پایه کار بر اساس صفحه شظرنج بود و من از بچه که به نوعی نماد مردم است پرچم کشورها، تیلههای بازی که نشانگر خیالانگیزی دوران کودکی است، قناریهای سلاخی و پارچههای سبز، سیاه و سفید که در زیارتگاهها استفاده میشود در این اینستالیشن استفاده کردم.
مهرزاد در مورد استفاده از نمادهای صریح در آثارش اظهار داشت: من سعی کردهام در ثبت تاریخ به شیوهای کاملا شخصی از راز آلودگی پرهیز کنم و البته شاید به دلیل این که گرافیک رشته تحصیلی اصلی من بوده این گرایش در من به وجود آمده که صراحت را در کارهایم بر پیچیدگی ارجح بدانم.
وی با بیان این که این پروژه ادامه خواهد داشت، افزود: تفاوت این کار با دیگر آثار در زنده بودن آن است و میتواند این پیام را برساند که مدام به پیرامونمان و اتفاقهایی که دارد رخ میدهد توجه کنیم و غافل نباشیم.
این هنرمند جوان در مورد ارائه آثارش در فضاهای عمومی گفت: تا به حال پیشنهادهایی از سوی برخی گالریها شده که چیدمانی در آنها انجام بدهم یا این کارهای ساخته شده را در آن جا عرضه کنم اما این چیدمانها از آن جایی که یک کار زنده است به راحتی نمیتوان آن را در هر فضایی عرضه کرد.
مهرزاد با بیان این که پیش از این مجموعهای در گالری لاجوردی را در فضای عمومی به نمایش گذاشته است افزود: اگر این آثار در فضای زنده اجرا شود، میتوان از صدا و تصویر و از فضای خود گالریها برای ایجاد اثر بخشی بیشتر استفاده کرد.
وی با اشاره به این که تا امروز بیشتر فعالیتش در فضای مجازی بوده عنوان کرد: سعی دارم این کار را در فضای بینالمللی ارائه کنم و از طرفی به دنبال رایزنیهایی با برخی گالریها هستم که بتوانم در فضای زنده کارم را به نمایش در بیاورم چرا که در این صورت میتوان بازدیدکننده بیشتری را برای کار داشت.
این هنرمند ایرانی گفت: هر کدام از این عروسکهای کودکان که چیدمان میشود یک تولد دارند و من به دنبال فروش آنها نیز هستم که این فروش خودش جزئی از کانسپت اثر است و پروژهام با فروش این کودکان تکمیل میشود.
مهرزاد در پایان گفت: نامگذاری نهایی این عروسکهای کودکان توسط خود مخاطبین صورت میگیرد و مسئله فروختن آنها به عنوان یک بخشی از پروژه مطرح است اما این که خرید اتفاق بیافتد یا نه اهمیتی ندارد.
منبع: هنرآنلاین